Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Vörösáfonya lekvár és kompót

felvitel dátuma: 2011-09-14 09:33:13       mai nézettség: 1       nézettség: 2660
részletes recept
Vörösáfonya lekvár és kompót
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg vörösáfonya
30 dkg cukor
1 l víz

Lekvár

1 kg vörösáfonya
40 dkg cukor
1 dl gyümölcslé (alma, narancs stb.)

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Az áfonyát tésztaszűrőben vízcsap alatt megmossuk.
 A vizet a cukorral felforraljuk, beleöntjük az áfonyát, és kb. 5-10 percig főzzük. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk és szárazdunsztba tesszük. A lekvárnál ugyanúgy járunk el csak a gyümülcslében főzzük, és pár perccel tovább.
Elméletileg nem kell hozzá tartósítószer, de én mindennek a tetejére teszek egy minimális mennyiséget, mert az én kamrám elég meleg.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*