Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Vödrös savanyúság

felvitel dátuma: 2011-09-16 13:43:21       mai nézettség: 3       nézettség: 3965
részletes recept
Vödrös savanyúság
Hozzávalók 4 személyre:

5l víz,
3dl ecet, (10%-os)
50 dkg cukor
20
dkg ,
2dkg natrium benzoát,
2 dkg citromsav,
1/2 dkg borkénpor babérlevél.
bors

Mehet bele:
káposzta,
paprika,
hagyna,
uborka(ne vágjátok nagyon vékonyra)
cukkini szelet,
répa karika vagy amit a család szeret
Addig lehet a levet használni míg "el nem fárad" általában tavaszra kifogy.
Ha ujra tesztek bele zöldséget 3 napot várni kell vele utána fogyasztható!

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

Elkészítem a levet, nem kell főzni csak simán a vízben elkeverni a hozzávalókat.
Ezután lehet beledobálni az összedarabolt anyagokat.
Én csak vegyesvágottnak használom!
Úgy is lehet még elkészíteni ha van már alapanyag azt leszelni hozzátenni a sót és egy éjszaka állni hagyni utána beletenni a többi hozzávalót (cukor stb) felönteni vízzel összekavarni és a kamrába tenni és ahogy bővül a felhozatal lehet beleszelni a zöldségeket!

Szakács: Livi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 szeptember 16

Nagyon jól néz ki!

0/10 Csóti Henriette 2011 szeptember 16

ez gyönyörű

10/10 Kercsike 2011 szeptember 24

Hát Lívia, nem akartam semmiféle befőttet, savanyúságot elrakni, de ez olyan egyszerű és olyan jónak tűnik, hogy veszek egy vödröt és csinálok én is egy ilyet!

0/10 Bihary Livia 2011 szeptember 24

Az is azért szeretem én is!

0/10 Zsuzsa51 2011 október 31

Én is így készítem, nagyon finov

0/10 Dalianisz Hajdula 2013 július 9

Nem kevés az ecet?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*