De jó recept!!!!!!!!!!!!! Hogy Te miket nem tudsz, méghogy buffanó!!!!!!!!!! Na ezt majf buffantom én is, koszi a receptet!!
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 EK porcukor
1 dl tej
2 dl tejföl
2 tojássárgája
1 citrm reszelt héja
10 dlg vaj vagy margarin
1 MK só
Ezt az édességet apósom mindig sokat emlegette, de sajnos nem tudtam megszerezni a receptjét. Na, most végre ráakadtam az egyik receptes újságban és rögtön ki is próbáltam. Megérte, mert nagyon fincsi:)
A cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tejfölt, puha vajat vagy margarint,porcukrot, sót, citromhéjat és bedagasztjuk. A tészta eléggé ragacsos ezért jobb dagasztógéppel dolgozni. Végül hozzáadjuk a 2 tjás sárgáját.
Egy nagy konyharuhát megkenünk olvasztott vajjal és réáboritjuk a tésztát. Az átlós sarkakat összekötjük és a csomók alá fakanalat dugunk, majd egy fazék hideg vizbe lógatjuk.Akkor jó, ha felön a víz tetejére. - nem akartam elhinni hogy a hideg vízben megkel a tészta, de majdnem kiszaladt a fazékból , akkra lett. - ez kb 1,5 órát tart.
A gyúródeszkát meghintjük kristálycukorral és ráborítjuk a megkelt tésztát. Kisebb gmbócokat tépünk belőle, kerek lappá nyújtjuk, majd kifli formára feltekerjük. Porcukorba meghentergetjük és papírral bélelt tepsire teszük. 180 fokon 30 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá:)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.