Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Vízben főtt bukta

felvitel dátuma: 2012-01-24 21:04:21       mai nézettség: 2       nézettség: 2404
részletes recept
Vízben főtt bukta
Hozzávalók 5 személyre:
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dcl tej
  • csipet
  • gyümölcslekvár
Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom és könnyű kelttésztát (fánktészta) készítek.
  2. Ha megkelt a duplajára lisztezett felületre borítom kicsit átgyúrom és elsodrom kellő vastagságúra.
  3. Felszeletelem négyszög alakúra  lekvárt rakok a közepébe és gombósokat formázok mégpedig úgy ,hogy összefogom a tészta négy csücskét jól össze nyomkodom,hogy a lekvár ne folyon ki főzés közben.
  4. Egy nagyobb fazekat megtöltök félig vízzel és mikor forni kezd a víz 3-4 gombócot bele rakok.
  5. A lángot lecsavarom egész kicsire épp hogy csak forjon a víz és fedő alatt 10-12 perc alatt készre főzöm.
  6. A kész buktákat  egy tálba kiszedem kevés olajjal lelocsolom

Pudingos vanilia sodóval tálalom.

Szakács: Irénke


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 január 24

Imádom! Én is így készítem, csak gozben fozom meg. De ez egy nagyon jó és egyszerubb mód, mint a lyukacsos goztányért mosogatni:)))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*