3 fej friss saláta
3 fej vöröshagyma
2 db nagy sárgarépa
1 kicsi karfiol
2 db savanyított uborka
4 db savanyított gyöngyhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db friss paprika
15 dkg savanyított káposzta
2 babérlevél össze zúzva
1 csapott teáskanál majoránna
1 csapott teáskanál szárított morzsolt zöldséglevél
1 cspott evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só,ecet ízlés szerint
1,2 liter langyos víz.
Salátát megmossuk és 2 újjnyi szeletekre vágjuk, vöröshagymát, megpucoljuk, és vékony karikára szeljük, a sárga répát, fokhagymát, és az 1 db friss paprikával is így járunk el.
A karfiolt kissé megpároljuk és ha kihült kis rózsákra szedjük szét, majd a savanyú ubit is felkarikázzuk vékonyra, és a többi hozzá valóval együtt jól átforgatjuk, végén az avízet és az ecetet hozzá adjuk jól beleforgatjuk a lébe, s állni hagyjuk 2-órát majd üvegekbe tesszük és hűtőben tároljuk.
El áll akár két hétig is.
HA marad belőle.
Jó étvágyat hozzá.
MEGJEGYZÉS:
ÉN SAJÁT SAVANYÍTOTT UBIM ÉS GYÖNGYHAGYMÁM, ILL. KÁPOSZTÁM HASZNÁLTAM HOZZÁ!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.