3-rom fej friss saláta,3 db vöröshagyma,1 kisebb fej fokhagyma,3 db sárgarépa,1 csapott mokkás kanál oregánó,v. majoránna,1 csípet bazsalikom, 1 babérlevél össze zuzva, 6 evőkanál ecet,1 pupos evőkanál cukor,2 dkg só,1,2liter víz.
Egy 3-literes tál.
Elkészítése:
A salátát jól meg mossuk és 2-t újjnyi szeletekre vágjuk,vöröshagymát szintén meg tisztítjuk és vékony karikára szeleteljük,ugyan ugy a fokhagymát is és a sárgarépát is.Majd erre tesszük a fűszereket,ecetet,cukrot,és kéz meleg vízet öntünk rá. Majd jól át forgassuk és félórára állni hagyjuk.Utánna üvegekbe vagy kis müanyag edényekbe tesszük és hideg helyen 3-órát érleljük.
Hűtőben 2 hétig tárolható.
Jó étvágyat hozzá...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.