Tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
fél tk só
1 tojás
kb. fél dl víz
Töltelék:
3 pár virsli
15 dkg húsos füstölt szalonna
2 közepes vöröshagyma
2,5 dl tejföl
2 felvert tojás
só, bors
A forma kikenéséhez zsíradék, liszt.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fóliába tekerjük és fél órára hűtöbe tesszük. Közben a töltelék hozzávalóit felszeleteljük. A szalonnát a hagymával együtt aranysárgára pirítjuk. A telfölt összekeverjük a tojásokkal, beletesszük a felkarikázott virslit, majd a langyosra hűlt hagymás szalonnát. Sózzuk borsozzuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk és kivajazott, lisztezett formába tesszük. A legjobb a gyümölcs torta forma. Az összekevert masszát beleöntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 35-40 percig.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.