Két féle elkészítési formát írok le:
Az egyik nagyon gyorsan készíthető el, és nagyon könnyű:
1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
A másik megoldás:
Pizzatészta:
40 dkg finomliszt
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tk. cukor
1 tk. só
1/2 dl olaj
1 bögre(jó másfél deci) langyos víz
10 db. virsli
szazámmag
pizzakrém (vagy mustár)
Első megoldás:
Tante Fannyi friss pizzatészta kicsomagolása és tepsibe símítása.
Második megoldás:
A tésztához meglangyosítom a tejet a cukorral, és megfuttatom benne az élesztőt.
Beleöntöm a lisztbe közben a tojást, a sót és az olajat, majd miután az élesztő is belekerül, folyamatosan adagolom hozzá a langyos vizet, míg jól gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapok.
Kidolgozom, letakarva fél órát kelesztem.
A pizzatésztát vékonyra kinyújtom, olyan szélesre vágom, hogy egy-egy virslit bele lehessen csomagolni.
Inentől kezdve kétféle képpen lehet elkészíteni.
Az első, és kicsit bonyolultabb, ha a csíkokat feltekerem, kicsit megolajozott rolóformákra, és pár perc alatt elősütöm, csak annyira, hogy a formákról lecsússzon a tészta, majd ebbe bújtatom a virsliket.
A második, és általam sokkal jobban kedvelt menet, amikor a levágott tésztacsíkot
megkenem pizzakrémmel, (lehet mustárral is)és beletekerem a virsliket.
Kettévágom a tekercseket, tetejüket megkenem tojással, megszórom szezámmaggal, és előmelegített sütöben megsütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.