Nagyon klassz!!
A tésztához:
1 kg liszt
1/2 l tej
5 dkg éleszto
1 ek só
1 ek cukor
2 dl napraforgó olaj
A kenéshez:
tojás
A toltelékhez:
virsli
sajt
Tetejére:
szezámmag
Az élesztot a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a tobbi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk.
Letakarva meleg helyen kelesztjuk, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé vágjuk a tésztát.
A cipókat kor alakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A korcikkek széles végére teszunk egy negyed virslit, trappista sajtot, és feltekerjuk úgy, hogy lehetoleg a keskeny vége a kifli aljára essen. Megkenjuk sutés elott felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon megsujtuk.
TIPP: Elomelegített sutoben sutjuk úgy, hogy a suto aljában egy lábasba vizet rakunk és mikor kivesszuk az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljuk vízzel, így puha marad!
Nagyon finom kolbásszal, szalonnával és camping sajttal is. A kifli másnap is puha marad, már ha marad! :D
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.