Ez nagyon jól néz ki. Pussz!
1 csomag Tante Fanny friss vajas-leveles tészta 270 gr-os
5 db virsli
3 evőkanál olaj
A töltelékhez:
4 karaj nem friss kenyér
fél liter tej
2 tojás
1 kiscsokornyi apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál zsemlyemorzsa
őrölt feketebors
só
grillfűszer
1 tojás a tészta kenéséhez
A Tante Fanny friss vajas-leveles tésztát kiveszem a hűtőből.
Olyan virsliből készítem ezt a receptet, ami műanyag fóliában van.
A virslikről a fóliát eltávolítom, egy késsel a felületüket kissé bevagdosom, majd az olajon szép pirosra megsütöm őket.
A virsliket az olajból kiemelem, és az olajjal a tepsit, amiben a tésztát fogom sütni, kikenem.
A tejben beáztatott, kinyomkodott kenyeret összekeverem a tojással, a petrezselyemzölddel, sózom, borsozom, egy kevés grillfűszert keverek közé, és hogy a massza a tésztából ki ne follyon a morzsával még „ besűrítem”.
A Tante Fanny friss vajasleveles tésztát a tepsire helyezem.
A tésztára, de csakis a közepére 12 cm-es sávban a fele tölteléket ráhelyezem.
Erre jönnek kettesével a sült virslik, majd a töltelék másik felével azokat letakarom.
A tésztát óvatosan a két oldalról a töltelékre borítom, a felvert tojással a takarást jól megkenem, hogy a tészta a sülés közben szét ne nyíljon.
A tekercs két végét jój összenyomkodom.
Azután az egészet tojással alaposan megkenem.
A kenést a sütés közben még kétszer megismétlem.
Az egészet egy 180 fokos előmelegített sütöben sütöm 40 percig. Közben szép pirosra sül.
Persze könnyebb lenne a virsliket egyszerűen megfőzni, de higgyétek el a sült virslitől az íze sokkal finomabb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.