2 fagyasztott leveles tészta
16 drb virsli
30 - 40 dkg kemény sajt
2 drb egész tojás /kenéshez/
némi zsiradék - zsír, vaj vagy margarin
A fagyasztott leveles tészta helyett saját készitésü kelesztett tésztát is használhatunk.
A sütőt 180 - 200 C fokra melegitjük, a leveles tésztát vékonyra nyújtjuk /3 mm/, vékonyan megkenjük zsiradékkal, megszórjük reszelt sajttal, majd 16 drb ovális alakot szabunk ki belőle, olyn nagyságút, hogy egy - egy virslit tudjunk bele csomagolni. A virslit a tészta közepére helyezzük majd a tészta egyik szélét ráhajtjuk a másikra úgy, hogy a virslit teljessen betakarja a tészta széleket jól összenyomkodjuk, azt a rész ahol a virsli van éles késsel 1 centiméterenként bemetéljük majt a karikákat jobbra - balra széthajtogatjuk. A felvert tojással megkenjük, tetejét bőven beszórjuk reszelt sajttal.Előmelegitett sütőben szép pirosra sütjük, kb 20 percig.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.