Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Virsli kelttésztában.

felvitel dátuma: 2013-07-03 00:04:23       mai nézettség: 1       nézettség: 1880
részletes recept
Virsli kelttésztában.
Hozzávalók 8 személyre:

60 dkg liszt

4 dkg élesztő

4 dl tej1 dl olaj

1 teáskanál

15 db virsli

20 dkg reszelt sajt

fej lilahagyma

1 tojás a kenéshez

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:


A lisztet átszitáljuk, az élesztőt 1 teáskanálnyi cukorral, decinyi langyos tejjel felfuttatjuk.
A liszthez tettem sót, a felfuttatott élesztőt és 1 dl olajat, valamint a maradék langyos tejet. Kidolgoztam, duplájára kelesztettem, átgyúrtam, kinyújtottam.
Tenyérnyi nagyságúra darabokat vágtam és beletekertem a virslit, ahol egymást fedi a tészta az a rész alulra kerül.
A virslit centinként bevagdosom a tésztán keresztül, vigyázva hogy ne vágjam át a tésztát, majd egyet jobbra, egyet balra kihajtogattam a virsliket.
Lekentem tojással, lila hagymát szórtam majd reszelt sajtot, alsó felső sütéssel 180 fokon megsütöttem.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*