Piskótához:
-5 tojás
-15 ek.cukor
-14 ek.liszt
-7 ek.víz
-1 vaníliás cukor
-1/2 sütőpor
-1 ek.kakaópor
Töltelékhez:
-2 csomag Aranka krémpor
-4 ek.cukor
-1/2 liter tej
-2 db.banán
Díszítéshez:
-1dl.tejszín
-pár csepp piros ételszínező
-1 db. kiwi
A tojásokat szétválasztjuk,a sárgákhoz folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a vizet,a vaníliát,a cukrot,a sütőport,a lisztet és a kakaót. A fehérjékből kemény habot verünk és óvatosan hozzákavarjuk a sárgákhoz.Kb 30 perc alatt megsütjük.Amíg hűl a piskótánk,kikavarjuk a krémporokat,karikákra vágjuk a banánokat.A kihűlt piskótát három részre vágjuk,az alsó részt megkenjük a krémmel és ráhelyezzük a banánszeleteket.Még egyszer megismételjük a műveletet,ráhelyezzük a tetejét és bevonjuk a tortát a maradék krémmel.A tejszínt pár csepp ételszínezővel kemény habbá verjük,nyomózsákba tesszük és apró virágokat rajzolunk a tortára vele.A kiwit meghámozzuk,vékony csíkokra vágjuk és minden virág mellé 2-3 darabot (levelet)helyezünk.1-2 órára hűtőbe tesszüka tortát,ezutánszeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.