Tészta:
50 dkg liszt
3 evőkanál porcukor
1 mokka kanál só
2 evőkanál étolaj
3,5dl tej
1 élesztő.
Töltelék:
1 túró
1 tojás
ízlés szerint cukor, mazsola.
Az átszitált lisztet, 2 kanál porcukorral, a sóval a 2 kanál olajjal tálba öntjük.
A 3,5dl tejet 1 kanál cukorral meglangyosítjuk, bele az élesztő, és össze dolgozzuk!
Jól kidagasztjuk,és meleg helyen kelesztjük!
Lisztezett deszkán 30x40 cm lappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal vagy olajjal.
Rá rakjuk a tölteléket, feltekerjük.
A két végét egymásba dugjuk, koszorú formára!
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, éles késsel bevagdaljuk.
A szeleteket kifordítjuk, megkenjük 1 tojás sárgájával.
Előmelegített sütőben 200 C fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.