Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Vienetta házilag készítve

felvitel dátuma: 2013-06-09 13:23:17       mai nézettség: 1       nézettség: 1440
részletes recept
Vienetta házilag készítve
Hozzávalók 8 személyre:
  • 3 csomag habpótló por
  • 3 ek cukor (esetleg vaniliás cukor)
  • 4,5dl tej
  • 200g étcsoki
  • 2ek olaj
  • (csokishoz kakaópor)
Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

A csokit gőz fölött az olajjal megolvasztjuk és szilikon sütőlapra vagy sütőpapírra vékonyan eloszlatjuk majd berakjuk a hűtőbe. Amíg megdermed jöhet a hab elkészítése.

A lehűtött tejet egy keverőtálba tesszük majd bele keverjük a habpótló port és cukrot. Ezt kemény habbá verjük.

Őzgerinc formába habbal kezdve és befejzve rétegezzük a csokival és mélyhűtőbe fogyasztásig tároljuk.

Ha csokisat szeretnénk,akkor egy kis kakaót adunk a haboz.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*