70 dkg liszt
5 dkg éleszto
2 tojás
2 ek cukor
1 dl olaj
2 dl tej
1 kefír (tej és tejfol keveréke is jó)
Kenéshez:
1 csomag margarin
1 ek só
A kocka margarint és a sót habosra keverjuk. Az élesztot a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd az osszes hozzávalóval jól kidolgozzuk.
A tésztából 8 kis cipót formálunk. Kettesével kinyújtjuk oket, mert 1 adag kiflihez 2 lap kell. Az egyik lapot megkenjuk a sós vajjal (lehet a vajat egy kicsit megolvasztani, mert így konnyebb kenni) és rátesszuk a másik lapot. Sonkával is tolthetjuk, azzal még finomabb, de akkor a lap ráhelyezése elott tegyuk rá. A kinyújtott tésztát 12 háromszoggé vágjuk. A háromszogeket a szélesebb végénél kezdjuk felcsavarni kifli formájúra. Tojássárgájával (én tojással) lekenjuk és szezámmaggal megszórjuk. Elomelegített sutoben 180 fokon kb. 20 percig sutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.