70 dkg liszt,
2 tojás,
1 kefir,
1 dl olaj,
1 dl tej,
5 dkg élesztő,
25 dkg margarin,
2 evőkanál cukor,
1 evőkanál só,
1 tojássárgája a kenéshez.
A margarint jó habosra keverem, majd beleteszem a sót, azzal is elkeverem. Felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérem és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal, tojással. Rugalmas pogácsatésztát kapok. A tésztát nyolc egyenlő részre osztom. Tányér nagyságú kerek lappá nyújtom, megkenem a margarinnal egy másik kerek lappal beborítom, négyfelé vágom és minden cikket még háromba. Szorosan feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom ritkásan, tojássárgájával megkenem, szezámmaggal megszórom, egy órát pihenni hagyom, majd előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm. 48 db lesz belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.