Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 pohár joghurt vagy tejföl
- 2 teáskanál ( kacsa)zsír ( elhagyható)
- 2 tojás sárgája
- 2 teáskanál só
- 1 lapos mokkáskanál sütőpor
Tetejére:
- tojás ( kimaradt fehérje)
- 15-20 dkg sajt reszelve
Elkészítés:
1. Az összes hozzávalót keverőtálban összekevertem.
2. Lisztezett deszkán vékonyra ( 3 mm) kinyújtottam.
3. A tetejét megkentem tojással, majd megszórtam bőven sajttal, amit egy picit rálapigattam a végén a tésztára, hogy ne potyogjon le.
4. Derelyevágóval vékony csíkokat metszettem. ( Babrásnak tűnt az elején.)
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam a rudakat, egy kis helyet hagyva köztük, mert egy picit megdagadnak.
6. Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, alsó- felső fokozaton kb. 15 percig sütöttem.
Finom, ropogós lett a végeredmény!!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.