Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Vékony ropogós sajtos rudak

felvitel dátuma: 2014-05-01 08:37:16       mai nézettség: 2       nézettség: 1183
részletes recept
Vékony ropogós sajtos rudak
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

-          50 dkg liszt

-          25 dkg margarin

-          1 pohár joghurt vagy tejföl

-          2 teáskanál ( kacsa)zsír ( elhagyható)

-          2 tojás sárgája

-          2 teáskanál

-          1 lapos mokkáskanál sütőpor

Tetejére:

-          tojás ( kimaradt fehérje)

-          15-20 dkg  sajt reszelve

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

1.    Az összes hozzávalót  keverőtálban összekevertem.

2.    Lisztezett deszkán vékonyra ( 3 mm) kinyújtottam.

3.   A tetejét megkentem tojással, majd megszórtam bőven sajttal, amit egy picit rálapigattam a végén a tésztára, hogy ne potyogjon le.

4.   Derelyevágóval vékony csíkokat metszettem. ( Babrásnak tűnt az elején.)

5.   Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam a rudakat, egy kis helyet hagyva köztük, mert egy picit megdagadnak.

6.   Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, alsó- felső fokozaton kb. 15  percig sütöttem.

Finom, ropogós lett a végeredmény!!!!

Szakács: Ria


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*