Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Vegyes savanyúság eltétele télire

felvitel dátuma: 2011-05-08 09:48:33       mai nézettség: 1       nézettség: 5195
részletes recept
Vegyes savanyúság eltétele télire
Hozzávalók 12 személyre:

Mennyiségtől függ az eltenni valónk.
uborka, zöldparadicsom, paprika, ecet, so , cukor, szemesbors, babérlevél, mustármag, kapor, befözöpor vagyis tartositoszer

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

jol megmossuk a savanyittani valo termékeket az uborka ha nagy felszeleteljük, ha kisebbek ugy tesszük bele a jol kimosott borkányokba befözös üvegekbe,, megmérjük mennyi viz fér bele a megtömött borkányokba ,azt letöltjük rolla s akkor elosztjuk 1 1/2l vizhez 1/2l ecet ,ahány litres az üveg annyi kanál cukrot meg sot teszünk hozzá, 1 szál kaprot 10g szemesbors 5drb  babérlevél 10g mustármag ezt összefözzük mikor majdnem kész a tartositoszert beletesszük forron beletöltsük az övegekbe lekössük s száraz dunszba tesszük vagyis letakarjuk jo mejeg pokrocokkal kihülésig ott hagyjuk, a zöld paradicsomot szintén igy tesszük el csak egészben, a paprikának is ilyen levet csinálunk de kapor nélkül s kicsit beledobáljuk a lobogo vizbe s ugy tesszük az üvegekbe  de csak ép 1 percre hagyjuk a forro vizbe majd a végén rátöltsük a forro levet azt is lekötözzük s szárazdunszba tesszük, nekem mindig sikerülni szokott

Szakács: Heli


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Margó 2011 június 11

Jól sikerült!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*