Víz
Só
Ecet
Cukor
Koriander,mustármag
Tetszés szerinti zöldségek lehetnek!
Én uborkát
Sárgarépát
Apró hagymát raktam
szalicil
A zöldségeket megtisztítom és tetszőlegesen aprítom.
Én az uborkát és a répát karikáztam,az apró hagymát ha nagyobb félbe vágtam,az apraját egyben hagytam.
Felraktam főni pár liter vizet,csak úgy szemre,mert a fölösleg kimehet.
Tegyünk bele sót,annyit,amitől kicsit sósnak érezzük,mert a zöldség felveszi.
Mikor felforrt,elzárjuk és lefedve tartjuk.Közben az üvegekbe rétegezve berakjuk a zöldségeket.
Ezután ráöntjük a forró sós vizet (apránként,hogy szét ne csattanjon az üveg),majd hagyjuk hülni kicsit.
A maradék vizet kiöntjük.Mikor kihült annyira,hogy már elbírja a kezünk(ez olyan 10 perc) visszaöntjük a fazékba a vizet és ízlés szerint teszünk bele cukrot.
Beletesszük a koriandert és a mustármagot,üvegenként 1-1 teáskanálnyit(ha 7 dl-es az üveg).
A képen még nem látszik,hogy lenne benne füszer,mert csak azután döntöttem el,hogy kell bele,miután megkóstoltam a kész savanyúságot,nekem hiányzott bele az íze.
A vizet újra felforraljuk,és a végén tesszük hozzá az ecetet és a szalicilt(én 6 üveghez tettem 1 mokkáskanállal) és visszaöntjük az üvegekbe.
Lezárjuk és száraz dunsztba tesszük,amíg teljesen kihül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.