Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Vegyes savanyúság

felvitel dátuma: 2011-09-09 09:21:01       mai nézettség: 1       nézettség: 2737
részletes recept
Vegyes savanyúság
Hozzávalók 10 személyre:

Víz

Ecet

Cukor

Koriander,mustármag

Tetszés szerinti zöldségek lehetnek!

Én uborkát

Sárgarépát

Apró hagymát raktam

szalicil

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom és tetszőlegesen aprítom.
Én az uborkát és a répát karikáztam,az apró hagymát ha nagyobb félbe vágtam,az apraját egyben hagytam.
Felraktam főni pár liter vizet,csak úgy szemre,mert a fölösleg kimehet.
Tegyünk bele sót,annyit,amitől kicsit sósnak érezzük,mert a zöldség felveszi.
Mikor felforrt,elzárjuk és lefedve tartjuk.Közben az üvegekbe rétegezve berakjuk a zöldségeket.
Ezután ráöntjük a forró sós vizet (apránként,hogy szét ne csattanjon az üveg),majd hagyjuk hülni kicsit.
A maradék vizet kiöntjük.Mikor kihült annyira,hogy már elbírja a kezünk(ez olyan 10 perc) visszaöntjük a fazékba a vizet és ízlés szerint teszünk bele cukrot.
Beletesszük a koriandert és a mustármagot,üvegenként 1-1 teáskanálnyit(ha 7 dl-es az üveg).
A képen még nem látszik,hogy lenne benne füszer,mert csak azután döntöttem el,hogy kell bele,miután megkóstoltam a kész savanyúságot,nekem hiányzott bele az íze.
A
vizet újra felforraljuk,és a végén tesszük hozzá az ecetet és a szalicilt(én 6 üveghez tettem 1 mokkáskanállalés visszaöntjük az üvegekbe.
Lezárjuk és száraz dunsztba tesszük,amíg teljesen kihül.

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*