1 kg gyümölcs, (sérgabarack, szeder, ringló sárga)
1 zselésítő por (Laci bácsi fajta)
cukor ,
Nem szoktam csak hagyományos módon lekvárt főzni de nyertem egy ilyen zselésítő port és ki kellett próbálnom már csak kíváncsiságból is és főképp azért mert az idén nemigen termett gyümölcsünk!
Megmostam feldaraboltam a gyömölcsöt ráöntöttem a zselésítő port és felfőztem a szerintem megfelelő állagúra!
Utána hozzáadjuk a cukrot én fél kilót, de a recept 1 kg-ot ír!Melegen üvegekbe szedtem tetejére kis nátrium benzoátot tettem és lekötöttem.
Száraz dunsztba téve kihűl utána mehet a polcra!
3 üveggel lett!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.