Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » Hal ételek recept » Vegyes haltál citrommal

felvitel dátuma: 2011-03-28 14:29:20       mai nézettség: 5       nézettség: 4571
részletes recept
Vegyes haltál citrommal
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg-os süllő
20 dkg ponty Orly módra
20 dkg filézett harcsaszelet rántva
20 dkg kecsege roston
só, fűszerkeverék ízlés suerint
tojás, liszt, zsemlemorzsa panírozáshoz
fél dl sör
olaj a sütéshez


25 dkg rizs
5 dkg zsenge borsó
30 dkg burgonya
friss zöldség, citrom a díszítéshez
 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A halakat megtisztítom, majd enyhén sórom és fűszerezem.

A süllőt paprikás lisztben megforgatom és roston megsütöm.
A pontyot Orly módon  ( sörtésztában ) készítem el.
A filézett harcsaszeleteket kirántom ( liszt, tojás, zsemlemorzsa ) 
A kecsegét roston sütöm meg.

Mindegyik sülthalat enyhén citromlével megszentelem, vagy díszítésnél több citromkarikát teszek.
Más és más ízt kapok a halakból, mivel más sütési technikával készítem el. Érdemes kipróbálni.

A burgonyát megtisztítom, csikokra vágom, majd forró olajban megsütöm.

A rizst és a borsót puhára főzöm.

Friss zöldséggel és citrom karikával díszítem tálaláskor.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*