15 dkg darált hús,
20 dkg párizsi,
15 dkg löncs felvágott,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 csapott kávés kanál örőlt pirospaprika,
1 mokkáskanál majoránna, egy csipet örölt bors,
2 db.áztatott kifacsart zsemlye,
1 csapott evőkanál vegeta,
kis csomó zöldség zöldje apróra vágva,
1 evőkanál zsemlye morzsa,
2 tojás,+1 a kenéshez.
Közepes tepsít jól kizsírozunk, és abba tesszük a rudakat.
A felvágottakat ledarájuk a tisztitott vöröshagymával,és tisztitott fokhagymával.
Majd a darálhússal együtt egy mélytálba tesszük,és hozzáadjuk a tojás, fűszereket, 2-t áztatott kifacsart zsemlyét, ezt jól össze dolgozzuk, majd az 1 evőkanál zsemlye morzsával jól dolgozzuk össze.
A jól ki zsírozott tepsibe,két egyforma rudat formálunk,vízes kézzel.
Végül a kissé felvert tojással meg kenjük, és elő melegített sütöben,közepes lángon készre sütjük.
Langyosra hűlve szeleteljük.
Fogyasztható főzelékkel, önmagában, és bármilyen körettel.
Bármilyen savanyúság illik mellé.
Sütési idő 25-perc.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.