a tésztához:4 tojássárga,20dkg kristálycukor,10dkg puha margarin,2dl tej,1csm sütőpor,30dkg finom liszt,2 ev.kanál kakaópor,a tepsi kenéséhez 2dkg vaj,a tészta kenéséhez:6-8 evkanál lekvár.A habhoz:4 tojásfehérje,1evkanál citromlé,30dkg kristálycukor
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem,puha vajjal tovább verem,majd hozzáadom a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.A masszát kettéveszem és a másik felébe belekeverem a két kanál kakaóport.Egy 30x25cm-es tepsit kivajazok és sorban a színeket váltva kanállal beleszaggatjuk a tésztát.Előmelegített sűtőben 180fokon,légkeverésnél 160fokon 25 perc alatt megsütőm.Amig sül pont annyi idő alatt elkészítem a habot a tetejére.Hab:4 tojásfehérjét felverem habnak,a citromlevet és a cukrot apránként hozzáverem.Majd egy 2dl vizzel felöntött lábas főlé helyezem a habüstöt és alatta a viz csak gyöngyözzön és 2 percenként verek rajta.Ezt kb 20 percig,az alatt kisül a tészta.A meleg tésztát még a tepsiben megkenem lekvárral és a felfőzött tojáshabot egyenletesen rákenem és 50 fokon szárítom 30 percig a sütőben.Picit pihen és lehet szeletelni vizes késsel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.