Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Vastag mákos süti

felvitel dátuma: 2013-06-08 22:02:08       mai nézettség: 1       nézettség: 1634
részletes recept
Vastag mákos süti
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 3 db tojás sárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • tejföl (annyi, hogy nyújtható legyen)Töltelék::
  •  
  • 1 csésze darált mák
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 csésze tej
  • 1 cs sütőpor
  • diónyi vaj olvasztva
  • 3 tojás kemény habja

( A csésze kb 1,5 dl. )

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban összeállítjuk és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ne legyen se lágy, se kemény. Egy közepes tepsit kivajazunk/zsírozunk, majd megszórjuk liszttel. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és belefektetjük a tepsibe. A töltelékhez a tejjel összekeverjük a mákot, hozzáadjuk a cukrot,lisztet, sütőport és az olvasztott Rama margarint, majd végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjék kemény habját. A masszát a tésztára simítjuk, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Megszurkáljuk villával. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha megsült meghinthetjük porcukorral, de olvasztott csokival is bevonhatjuk.
Jó étvágyat!

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*