Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 12 hétfő Pongrác névnapja

Főoldal » Süteméy recept ( édes ) recept » Vastag mákos

felvitel dátuma: 2011-04-11 12:29:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2094
részletes recept
Vastag mákos
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg finomliszt
15 dkg margarin
fél csomag sütöpor
10 dkg porcukor
2 tojás
5 dkg vaj
10 dkg baracklekvár ( de én málnalekvárral kentem meg )

máktöltelék:
25-30 dkg darált mák
2,5 dl tej
1 vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg porcukor
5 dkg vaj
fél csomag sütöpor
10 dkg finomiszt

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

30 dkg finomlisztben elmorzsolunk 15 dkg margarint és hozzáadunk fél csomag sütöport, 10 dkg porcukrot, 2 tojássárgáját és jól összegyúrjuk. Megfelezzük, az egyik felét  elnyújtjuk és kivajazott tepsibe helyezzük és elömelegített sütöben félig megsütjük.
Ez kb. 8  perc. Még melegen lekvárral megkenjük. Lehet baracklekvár, de én málnalekvárral kentem meg, majd rásimítjuk a máktölteléket.
Ezt úgy készítettem, hogy 25-30 dkg darált mákot leforráztam 2,5 dcl forró tejjel, hozzákevertem 1 vaníliáscukrot, 1 citrom reszelt héját, 20 dkg porcukrot, 5 dkg vajat és fél csomag sütöporral elkevert 10 dkg finomisztet, a legvégén pedig a tojások felvert kemény habját.
Beborítjuk a kinyújtott tészta másik felével /villával megszurkáljuk/, vagy csíkokat rakunk rá a tésztából, berácsozzuk.
Középhömérsékleten megsütjük, majd kihütjük és ha kihült kockákra vágva porcukrot szórunk rá.
A tetejét apró barackkockával díszítettem

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Ükösné Erzsi 2011 július 24

Szenzációs!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*