Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Vasi pecsenye karajból

felvitel dátuma: 2014-08-28 09:34:25       mai nézettség: 2       nézettség: 3487
részletes recept
Vasi pecsenye karajból
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg sertéskaraj
6 gerezd fokhagyma
4 dl tej
ízlés szerint
6 ek finomliszt
1 ek pirospaprika
8 ek étolaj
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
A karajt kicsontozom, felszeletelem, enyhén kiklopfolom és besózom
Az áttört fokhagymákat elkeverem a tejben és belerakom a hússzeleteket. Legalább 2-3 órát hagyom a fokhagymás tejben. A legjobb előző este elkészíteni ezt, mert minél többet pácolódik, annál puhább, ízletesebb lesz.
A sütéshez, egy serpenyőben felforrósítok 4 evőkanál olajat, közben összekeverem a lisztet a pirospaprikával és megforgatom benne az enyhén lecsepegtetett húst. Megsütöm először az egyik felét, majd megfordítom és a másik felét is. Egyszerre 4 szeletet sütök, majd papírtörlővel kitörlöm a serpenyőt
Újabb 4 evőkanál olajon, megsütöm a következő adagot.
Petrezselymes krumplival tálalom.
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*