Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Vasi pecsenye fokhagymaszósszal.

felvitel dátuma: 2015-08-30 12:44:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1495
részletes recept
Vasi pecsenye fokhagymaszósszal.
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet sertéskaraj,
őrölt bors
tej,
kevés liszt,
néhány levél zsálya,
olaj a sütéshez.
 
A fokhagymaszószhoz:
 
10 gerezd fokhagyma,
1 kanál mustár,
kevés ,
kevés frissen őrölt bors,
1 kanál olaj,
1 dl. zöldség alaplé.
 
A tálaláshoz sült burgonya, befőtt.
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, enyhén sós, borsos tejbe áztatjuk, amibe zsályaleveleket is vágunk. Másnap a húst lecsöpögtetjük, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalán egyenletesen megsütjük. (a lisztbe tehető ízlés szerint őrölt pirospaprika is) 
Tepsiben is süthetjük a hússzeleteket
Forró olajban megsütjük a kockára vágott krumplit, amit köretként adunk a pecsenye mellé.
Ezalatt elkészítjük a fokhagymaszószt is. Kevés olajba fokhagymanyomóval  belenyomunk 10 gerezd fokhagymát, enyhén pirítjuk, de vigyázunk ne égjen meg. Felöntjük kevés alaplével, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a mustárt. Jól elkeverjük, majd besűrítjük.
 
A pecsenyét a sült krumplival, a fokhagymaszósszal, és savanyúság helyett befőttel tálaljuk. a befőtt édeskés íze kihangsúlyozza a fokhagymamártással kínált hús pikánsságát.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*