A tésztához:
4 rúdhoz:
3 kefir 175 gr
3 egész tojás
60 dkg finomliszt (kb)
pici só
A töltelékhez:
1 kg magozott meggy
Cukor ízlés szerint
A tészta lekenéséhez:
2,5 dl étolaj
25 dkg finomliszt
A tészta lapok lekenéséhez:
4 ek étolaj
A rudak lekenéséhez:
4 ek étolaj
A tészta hozzávalóiból, a kefireket, tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és a liszttel, hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat) 2,5 dl étolaj, 25 dkg liszt, kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük.
(ettől lesz majd leveles a rétesünk)
Felcsavarjuk, mint a bejglit és 4 részre osztjuk.
A meggyet cukorral megszórjuk.
Kicsi fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk rá.
Lecsepegtetjük.
Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, étolajjal lekenjük, meggyel megszórjuk.
Feltekerjük, tepsibe helyezzük és mindegyik rudat étolajjal lekenjük és 200 fokon megsütjük.
Amikor szép piros, akkor kész.
Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk, kicsit megnyomkodjuk.
10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Bármilyen töltelékkel nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.