Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Vasi meggyes rétes

felvitel dátuma: 2018-10-21 22:44:37       mai nézettség: 1       nézettség: 615
részletes recept
Vasi meggyes rétes
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:
4 rúdhoz:
3 kefir 175 gr
3 egész tojás
60 dkg finomliszt (kb)
pici só


A töltelékhez:
1 kg magozott meggy
Cukor ízlés szerint
A tészta lekenéséhez:
2,5 dl étolaj
25 dkg finomliszt
A tészta lapok lekenéséhez:
4 ek étolaj
A rudak lekenéséhez:
4 ek étolaj

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból, a kefireket, tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és a liszttel, hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat) 2,5 dl étolaj, 25 dkg liszt, kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük.
(ettől lesz majd leveles a rétesünk)
Felcsavarjuk, mint a bejglit és 4 részre osztjuk.
A meggyet cukorral megszórjuk.
Kicsi fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk rá.
Lecsepegtetjük.
Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, étolajjal lekenjük, meggyel megszórjuk. 
Feltekerjük, tepsibe helyezzük és mindegyik rudat étolajjal lekenjük és 200 fokon megsütjük.
Amikor szép piros, akkor kész.
Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk, kicsit megnyomkodjuk.
10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Bármilyen töltelékkel nagyon finom.

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*