liszt,margarin pudingpor,habtejszin,cukor
Vasárnapi krémes: A tésztához 60 dkg liszt,1 csg sütőpor,30 dkg margarin,10 dkg porcukor,2 tojássárgája és 2 dl tejföl. A krémhez: 6 dl viz,6 dl tej 4 csg vaniliás pudingpor / főzős/ 20 dkg kristálycukor, 2 csg vaniliáscukor 4 dl habtejszin és 2 csg habfixáló. A tészta hozzávalóit jól összegyurjuk,6 részre osztjuk lisztezett deszkán egyenként kinyujtjuk és a tepsi hátán előmelegitett sütőben közepes hőfokon kb 12-15 perc alatt kisütjük.Közben a krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel.A többi tejet a vizzel és a cukorral felforaljuk,majd a pudingos tejet belekeverjük és sürüre főzzük.Amig hűl a puding a tejszint a habfixálóval kemény habbá verjük és a kihült pudinghoz adjuk.A lapokat megtöltjük a krémmel és egy éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap könnyen szeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.