Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Leves étel recept » Vásárhelyi fülesleves

felvitel dátuma: 2014-01-25 16:19:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1188
részletes recept
Vásárhelyi fülesleves
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg  csirkemell
1 fej vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
25 dkg gyökér
1 csokor tárkony
kapor
citromkarika
tejföl
10 dkg tehéntúró
1 tojás
20 dkg liszt
zsemlemorzsa

bors
majoranna

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tisztított és kockára vágott vegyes zöldséget, a kockára vágott csirkemellet. Ezeket félig puhára pároljuk. Sóval, törött borssal, egész kevés majoránnával ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk 1 csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk.
10 dkg áttört tehéntúrót összekeverünk 1 tojással, 10 dkg liszttel, sóval, finomra vágott kaporral és annyi zsemlemorzsával, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben befőzzük. Tejföllel felengedjük és össze forraljuk

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*