4 db nagyobb csirkecomb
2 db kígyó uborka
4 dl joghurt
3-4 gerezd fokhagyma
só
grill fűszer
őrölt fehér bors
őrölt fekete bors
oregánó
étolaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: Az uborkát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A csirkecombokat kicsontozzuk óvatosan, hogy ne essenek szét. Ha kapunk csirkecomb filét azzal könnyebb dolgunk van. A húst grillfűszerrel megszórjuk,őrölt borssal,oregánóval ízesítjük és állni hagyjuk fél órát.
Elkészítés: Az uborkát kinyomkodjuk és összekeverjük az őrölt fehér borssal, fokhagymával és a joghurttal. Sózni már nem kell. A húst grillen vagy serpenyőben megsütjük úgy, hogy sülés közben egy kisebb fazékkal vagy lábossal /amibe előzőleg vizet engedünk, hogy nehezebb legyen/ lenyomjuk, "vasaljuk". Eredetileg faszenes vasalóval készítik grillen vagy rostlapon. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálalásnál a salátával kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.