Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Vasalt csirkecomb tzatzikivel

felvitel dátuma: 2011-10-30 18:17:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2755
részletes recept
Vasalt csirkecomb tzatzikivel
Hozzávalók 4 személyre:

4 db nagyobb csirkecomb

2 db kígyó uborka

4 dl joghurt

3-4 gerezd fokhagyma

grill fűszer

őrölt fehér bors

őrölt fekete bors

oregánó

étolaj

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Előkészítés: Az uborkát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A csirkecombokat kicsontozzuk óvatosan, hogy ne essenek szét. Ha kapunk csirkecomb filét azzal könnyebb dolgunk van. A húst grillfűszerrel megszórjuk,őrölt borssal,oregánóval ízesítjük  és állni hagyjuk fél órát.

 Elkészítés: Az uborkát kinyomkodjuk és összekeverjük az őrölt fehér borssal, fokhagymával és a joghurttal. Sózni már nem kell. A húst grillen vagy serpenyőben megsütjük úgy, hogy sülés közben egy kisebb fazékkal vagy lábossal /amibe előzőleg vizet engedünk, hogy nehezebb legyen/ lenyomjuk, "vasaljuk". Eredetileg faszenes vasalóval készítik grillen vagy rostlapon. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálalásnál a salátával kínáljuk.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*