Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Variációk uborkára

felvitel dátuma: 2013-07-16 11:56:14       mai nézettség: 1       nézettség: 3065
részletes recept
Variációk uborkára
Hozzávalók 1 személyre:
  • Különleges csemegeubi 5l-es üveghez:
  • uborka,amennyi belefér az üvegbe
  •  kapor,meggyfa levél,borsfű
  •  Léhez:2l víz ,2 és 1/2dl 20%-os ecet ,16dkg cukor ,7dkg , 2 mokkáskanál borkénpor ,babérlevél,mustármag,szegfűszeg ízlés szerint.1tk nátrium-benzonát
  •  
  • Svéduborka:4kg uborka,1kg hagyma
  • Léhez:6dl víz 4dl 20%-os ecet 8dl cukor 1dl  fél cs mustármag 1kk nátrium-benzonát
Előkészületi idő: 100 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
  • Különleges csemegeubi:Az üvegben szépen elrendezzük az uborkát,a kaprot,borsfüvet,meggyfa levelet tehetjük az üveg aljára és az uborka közé is.
  • A lének valókat felforraljuk,kihűtjük.
  • A nátrium-benzonátot kevés forróvízben feloldjuk,a hideg léhez keverjük,és az üveget feltöltjük vele.Lezárjuk,és már mehet is a helyére.
  •  
  • Svéduborka:Az uborkát,és a hagymát legyaluljuk.
  • A léhez valókat összekeverjük,a tartósítót ugyanúgy feloldjuk,így tesszük hozzá.
  • Ráöntjük a hagymás uborkára,pár órát állni hagyjuk,
  • üvegekbe töltjük,felöntjük a lével,kicsit pihentetjük,ha kell utánnatöltünk,és lezárjuk az üvegeket
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Hohmann-né Schottmann Irén 2013 július 16

Én már évek óta csak svéduborkát teszek el, a család nagy kedvence, nagyon finom, érdemes kipróbálni!!!!

0/10 Jákli Judit 2013 július 16

Irénke mi is nagyon szeretjük,de bíztatlak rá próbáld ki a csemegeubit is.Egy idős nénitől kaptam a receptet,csodás íze van.

0/10 Petra Lászlóné 2015 március 22

A svéd uborkát elkészítettem, nekem nagyon kemény a héj rajta. Vajon miért???

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*