· 1 csomag réteslap
· 30 dkg finommetélt
· 50 dkg félzsíros tehéntúró
· 4 db tojás
· 10 dkg Rama margarin
· 20 dkg porcukor
· 3 dkg mazsola
· 5 dltejföl
· 1 csomag vaníliás cukor
· reszelt citromhéj
Az áttört túrót elkeverem a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Hozzáadom a kifőzött, leszűrt finommetéltet.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, és óvatos keverés mellett ezt is hozzáadom a masszához.
Egy magas szélű tepsit kikenek olvasztott margarinnal, kibélelem az egyik réteg réteslappal.
Elterítem benne a tölteléket, majd lefedem a réteslap maradékával.
A tetejét megkenem margarinnal, és mérsékelt tűzön pirosra sütöm.
Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.