125 g puha vaj vagy margarin
100 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 tojásfehérje
100 g étkezési keményíto
125 g liszt
A vajat keverjuk habosra. Adjuk hozzá a por- és a vaníliás cukrot. Keverjuk tovább, amíg habos krémet kapunk.
Tegyuk bele a tojásfehérjét, a keményítot és a lisztet. Fakanállal simára keverjuk.
Sutopapírral bélelt tepsire diónyi gombocoket teszunk belole, és kissé ellapítjuk. 180 fokos sutoben világosra sutjuk.
Még forrón vékonyan meghintjuk porcukorral.
TIPP: Ha szeretnénk mutatósabb kekszeket kapni, akkor írjunk bele neveket :D
(Eredeti forrás: gondaanyu)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.