60dkg liszt
1tojás,
2tojássárgája
3dl langyos tej
3evk.cukor
6 dkg puha vaj,
3dkg friss élesztő
Vaniliáskrémhez:
3dl tej,
1csm vanilia puding
két evkanál cukor
1csm vanilincukor
5dkg puha vaj
a két tojás megmaradt fehérje,habnak felverve
Mázhoz:
4 evkanál kristálycukor,1 evkanál fahéj,4 dkg olvasztott vaj
A tészta száraz hozzávalóit tálbaöntöm beleütöm a tojásokat az élesztöt a cukros langyos tejben felfuttatom majd a szárazanyagokhoz adom és bedagasztom a puha vajjal,hogy lágy tésztát kapjak.45 perc alatt megkelesztem.Deszkára borítom,elfelezem és 7-7 gombocot készítek a tésztákból.A gömböket lisztezett deszkán egyenként kisodrom,3/4 részéig derelyevágóval bevagdosom és a krémet a másik felére teszem ./1 teáskanálnyit/A krém felől feltekerem a képen látható módon.Zsírozott tepsire rakom és pihentetem 40-45 percet.170fokos előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütöm.Melegen megkenem olvasztott vajjal és belehempergetem a fahéjas cukorba.Ne tegyük egymásra mig ki nem hűlnek.
Krém:A pudingot a szokásos módon megfözzük és mikor langyos hozzáadjuk a puha vajat és a cukrokat és kézi habverővel simára keverjük.A tojások habját felverjük és hozzáadom a krémhez.
A recept Limara pékségéből való!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.