Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Vaníliás kifli

felvitel dátuma: 2011-11-29 23:31:43       mai nézettség: 3       nézettség: 2259
részletes recept
Vaníliás kifli
Hozzávalók 4 személyre:

Kb. 35 darabhoz

  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak vaníliás cukor/ 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 1 tojás
  • 5 dkg darált mandula
  • 25 dkg finomliszt
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 14 perc

Elkészítés:
  1. A margarint szobahőmérsékletűre melegítjük, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukor felét, a vaníliás cukrot, és habosra keverjük. Beleütjük a tojást, és tovább habosítjuk.
  2. A porcukor másik felét összekeverjük a darált mandulával, a liszttel együtt a masszához adjuk, és sima tésztává dagasztjuk. Három cm átmérőjű rudat sodrunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órán át a hűtőben pihentetjük. Ha túl lágy lenne a tészta, akkor csak cipót formáljunk, és úgy tegyük a hűtőbe (ekkor az lehet a hiba, hogy túlmelegedtek a hozzávalók).
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  4. A tésztarudat kisujjnyi vastag darabokra vágjuk, megsodorjuk, és kifliket formázunk belőle, és a tepsire rakjuk.
  5. A sütőben kb. 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük. Még melegen jól megszórjuk porcukorral.

 A hagyomány jegyében karácsonyi aprósütinek készíthetjük ezt a gyors, egyszerű, finom kiflit. Jól záródó (műanyag) dobozban sokáig eláll.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 30

Nagyon fincsi lehet!Mentettem!Köszi!

0/10 Hani 2011 november 30

Én is köszönöm szépen József!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*