Hozzávalók:
25 dkg liszt,
10 dkg cukor (nádcukor is lehet),
12,5 dkg lágy vaj,
1 tk sütőpor,
1 cs vaníliás cukor,
1 tojás
Még:
2 dkg cukor (pl. nádcukor),
1 cs vaníliás cukor, lekvár
A tésztához valókat dagasztó spirállal ellátott robotgéppel jól összedolgozzuk.
Deszkán átgyúrjuk, és két egyforma méretre vágjuk.
A cipókat kb.4 cm széles hengerekké sodorjuk, és meghempergetjük őket a cukros egyvelegben. Kb. 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Sütés előtt fél centi vastagságú karikákra szeleteljük.
A sütőpapírra helyezett tallérokat közepes hőfokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Hűlés után esetleg a lekvárral összeragasztjuk őket, de anélkül is finom.
1 napi állás után lesznek igazán omlósak.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.