tésztához
40 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás sárgája
kb 2 dl tej
3 dkg élesztő
3 dkg cukor
A tészta hozzávalóit kidagasztjuk és 35 percig letakarva kelni hagyjuk!
Közben elkészítjük a 2 féle krémet!
Vaníliás krém
4 dl tej
1 csomag vaníliás puding pór
5 dkg vaj
10 dkg cukor
A tejből és a cukorból meg a puding porból pudingot főzünk és még tűzről levéve forrón bele keverjük a vajat !
Gesztenyés krém
1 csomag gesztenye massza
fél dl tej
1 tojás felverve
A masszát a tojással és tejjel krémmé keverjük!
Meg kelt tésztát vékonyra nyújtjuk rá kenjük a még langyos vaníliás krémet erre a gesztenyéset majd fel tekerjük mint a kalácsot !Kb 3 centit a végén hagyni a többit hosszában félbe vágjuk a két felet meg tekerjük párszor és koszorút formálunk belőle !Tetejét kis tejjel össze kevert tojás sárgájával és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük!Ha közben pirosodna nagyon a teteje,alufóliával letakarjuk !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.