Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » vaníliás gesztenyés koszorú

felvitel dátuma: 2013-03-01 05:01:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1145
részletes recept
vaníliás gesztenyés koszorú
Hozzávalók 4 személyre:

tésztához
40 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás sárgája
kb 2 dl tej
3 dkg élesztő 
3 dkg cukor
A tészta hozzávalóit kidagasztjuk és 35 percig letakarva kelni hagyjuk!
Közben elkészítjük a 2 féle krémet!
Vaníliás krém
4 dl tej 
1 csomag vaníliás puding pór
5 dkg vaj 
10 dkg cukor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A tejből és a cukorból meg a puding porból pudingot főzünk és még tűzről levéve forrón bele keverjük a vajat !
Gesztenyés krém
1 csomag gesztenye massza 
fél dl tej
1 tojás felverve
A masszát a tojással és tejjel krémmé keverjük!
Meg kelt tésztát vékonyra nyújtjuk kenjük a még langyos vaníliás krémet erre a gesztenyéset majd fel tekerjük mint a kalácsot !Kb 3 centit a végén hagyni a többit hosszában félbe vágjuk a két felet meg tekerjük párszor és koszorút formálunk belőle !Tetejét kis tejjel össze kevert tojás sárgájával és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük!Ha közben pirosodna nagyon a teteje,alufóliával letakarjuk !

Szakács: epertündér


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*