Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Vaníliás eperdzsem

felvitel dátuma: 2013-06-03 12:02:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1603
részletes recept
Vaníliás eperdzsem
Hozzávalók 12 személyre:
  • 1, 3 kg eper
  • 50 dkg cukor
  • 2 tk vanília aroma
  • 1 cs Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Az epret többször váltott vízben jól megmossuk, majd megszárítjuk.

A 2. 5 l-es TW Mirage edénybe tesszük, miután lecsumáztuk. A Mesterfogás Krumplinyomóval kissé összetörjük, de csak annyira, hogy azért darabos maradjon az eper.

Rászórjuk a dzsemfixet, hozzáadjuk a cukrot.

Hagyjuk állni, közben párszor megkeverjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

Ez alatt előkészítjük az üvegeket és tetőket. Jól elmossuk, elöblítjük és megszárítjuk őket. Aki szeretné, az öblítés után a sütőben még átmelegítheti az üvegeket, én nem vesződök ilyesmivel, mert ha jól elmosom, elöblítem az is elegendő. Még sosem romlott meg semmim és több éves lekvárom, dzsemem is van.

Miután feloldódott a cukor, feltesszük főni a dzsemet. Forrástól számítva maximum 5 percig főzzük.

Belekeverjük a vanília aromát. (Ezzel nem főzzük már!)

Forrón üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és az üvegeket fejre állítjuk 10 percre. Így a tető vákumozódik.

Ezután mehetnek a helyükre a dzsemek, és majd ott szépen kihűlnek.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Bóli Klára 2013 június 3

Így fogom el tenni Marcsi ;)

0/10 Marcsi64 2013 június 3

Nagyon finom lett. Még én is teszek el így és még marcipánosat is szeretnék.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*