A tésztához: 60 dkg liszt, 1 kocka élesztő, 4 dl tej, 1 teáskanál kristálycukor, 2 evőkanál porcukor, 1 egész tojás, 10 dkg olvasztott margarin, pici só.
A töltelékhez: 8 dl tej, 6 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 kis pohár tejföl ( 20 %-os).
1.) A 8 dl tejben 6 evőkanál cukorral felfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingport és a tűzről levéve, még forrón belekeverjük a kis pohár tejfölt, majd hűlni hagyjuk.
2.) 1 dl langyos tejben az 1 teáskanál kristálycukorral felfuttatjuk az élesztőt.
3.) A liszt közepén kis mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, adunk hozzá 2 evőkanál porcukrot, a pici sót, majd 3 dl tejjel jól összedolgozzuk.
4.) Adunk a tésztánkhoz 1 egész tojást és 10 dkg olvasztott margarint, majd ezekkel is jól kidolgozzuk és kétszeresére kelesztjük.
5.) A kétszeresére kelt tésztánkat ( az egész nagy cipót egyszerre ) gyúródeszkán, állandó lisztezéssel, kinyújtjuk. Ha jól dolgoztunk, gyönyörű könnyű, hólyagos a tésztánk és a gyúródeszka egész felületére kinyújtható.
6.) A pudingkrémet egy krémkaparóval rákenjük a kinyújtott tésztára, késsel két részre vágjuk majd felcsavarjuk 2 tekercsbe.( A gyúródeszka keskenyebb oldalától csavarjuk befelé a tésztát, így végül a deszka közepén lesz 2 tekercsünk.)
7.) Szeletekre vágva sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.