Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Vaníliás csiga

felvitel dátuma: 2014-02-15 17:16:17       mai nézettség: 2       nézettség: 983
részletes recept
Vaníliás csiga
Hozzávalók 8 személyre:



A tésztához: 60 dkg liszt, 1 kocka élesztő, 4 dl tej, 1 teáskanál kristálycukor, 2 evőkanál porcukor, 1 egész tojás, 10 dkg olvasztott margarin, pici só.
A töltelékhez: 8 dl tej, 6 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 kis pohár tejföl ( 20 %-os).

English (auto-detected) » Hungarian
 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:


1.) A 8 dl tejben 6 evőkanál cukorral felfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingport és a tűzről levéve, még forrón belekeverjük a kis pohár tejfölt, majd hűlni hagyjuk.
2.) 1 dl langyos tejben az 1 teáskanál kristálycukorral felfuttatjuk az élesztőt.
3.) A liszt közepén kis mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, adunk hozzá 2 evőkanál porcukrot, a pici sót, majd 3 dl tejjel jól összedolgozzuk.
4.) Adunk a tésztánkhoz 1 egész tojást és 10 dkg olvasztott margarint, majd ezekkel is jól kidolgozzuk és kétszeresére kelesztjük.
5.) A kétszeresére kelt tésztánkat ( az egész nagy cipót egyszerre ) gyúródeszkán, állandó lisztezéssel, kinyújtjuk. Ha jól dolgoztunk, gyönyörű könnyű, hólyagos a tésztánk és a gyúródeszka egész felületére kinyújtható.
6.) A pudingkrémet egy krémkaparóval rákenjük a kinyújtott tésztára, késsel két részre vágjuk majd felcsavarjuk 2 tekercsbe.( A gyúródeszka keskenyebb oldalától csavarjuk befelé a tésztát, így végül a deszka közepén lesz 2 tekercsünk.)
7.) Szeletekre vágva sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben sütjük.

English (auto-detected) » Hungarian
 

Szakács: Magdi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*