Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Vaniliás csavart kalács

felvitel dátuma: 2013-03-17 14:22:54       mai nézettség: 1       nézettség: 4608
részletes recept
Vaniliás csavart kalács
Hozzávalók 4 személyre:
  • Tésztához: 50 dkg finomliszt,10 dkg rétesliszt,4ek cukor,3 tojássárgája,fél citrom reszelt héja,2,5dl tej,5dkg olvasztott vaj,2,5dkg élesztő.
  • Töltelékhez:olvasztott vaj,vagy margarin,vaniliáscukor és kristálycukor keveréke.
  • Lekenéshez:1 tojás
  • A töltelék lehet még fahéjas is,vagy kakaós
Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
  • A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát dagasztunk,duplájára kelesztjük.
  • 6 cipóra osztjuk.1 kalácshoz 3 kell.Lapostányér nagyságú köralakokat nyújtunk.Az első lapot megkenjük olvasztott vajjal,majd megszórjuk a vaniliás kristálycukorral.Ráhelyezzük a 2. lapot,ezt is kenjük és szórjuk.A 3. lapot egy kicsivel nagyobbra nyújtjuk és beborítjuk vele a másik kettőt,úgy hogy az oldalát is takarja.
  • Sütőpapírral bélelt,vagy zsírral kikent tepsibe helyezzük.16 körcikkre vágjuk,úgy hogy a szélén 1 cm elmaradjon.Az ily módon kapott szirmokat 3x megcsavarjuk,az egymás mellett levőket mindig ellentétes irányba.
  • Tojással lekenjük,kicsit pihentetjük és 180-200 fokon 25 percig sütjük.
  • Közben sütöttem egy másik változatot,ami fahéjas,és egy kicsit másképp van megformázva.Itt nem csavarjuk a szirmokat csak egyszerűen kifordítjuk.Lásd a képen!
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Andi80 2013 március 18

Gyönyörű és biztosan nagyon finom. Gratulálok :-)

0/10 Jákli Judit 2013 március 18

Köszönöm Andi!

7/10 fodi49 2013 május 20

Nagyon szép , holnap elkészítem

0/10 Jákli Judit 2013 május 22

Köszönöm,nem fogsz csalódni benne!

0/10 Eszter 2013 május 26

Hello! Nagyon guszta, biztos meg fogom csinálni. Habár én arra gondoltam, hogy csoki krémmel töltöm meg. De nem igazán értem, hogy a szirmokat hogy csavarod meg? Bocsi de valahogy nem tudom elképzelni a fejembe ezt a csavarást !

0/10 eastwitch 2013 május 30

Megsütöttem, nagyon jó lett! És majdnem ilyen szép is!

0/10 Jákli Judit 2013 június 5

Eszter nagyon egyszerű,ha készen vannak a szirmok,egyenként tekersz rajtuk,ahogy a képet nézed rá fogsz jönni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*