Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Vaniliás batyu

felvitel dátuma: 2013-11-21 01:00:23       mai nézettség: 1       nézettség: 1758
részletes recept
Vaniliás batyu
Hozzávalók 4 személyre:
  • Tésztához:80dkg liszt
  • 15dkg margarin vagy zsír
  •  5dltej
  • 2 egész tojás+1 a lekenéshez
  • 4ek cukor
  • 5dkg élesztő
  • 1kis kanál só
  • Töltelék:2cs vaniliás pudingpor
  • 7dl tej
  • 6ek cukor
  • ízlés szerint mazsola
  • 1cs vaniliáscukor
  • 1ek étkezési keményítő
  • 5dkg vaj
  • Tetejére:ét tortabevonó
  • étolaj
Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:
  • A hozzávalókból a szokásos módon kelttésztát dagasztunk,duplájára kelesztjük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket.Felteszünk 6dl tejet a tűzre,a pudingport a cukorral,vaniliáscukorral,keményítővel,és1dl tejjel simára keverjük,és a forrásban lévő tejhez adjuk,felfőzzük.Belekeverjük a vajat,mazsolát,kihűtjük.
  • Kettévettem a tésztát,mert könnyebben nyújtottam,kb5-6mm vastag téglalapra.Ízlés szerint akkora négyzetekre vágjuk,amilyen batyukat szeretnénk,én kb8x8-ra.A töltelékből a négyzetek közepére halmozunk 1 kanálnyit,majd a csücsköket összecsippentjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,tojással lekenjük,20percet pihentetjük,és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  • Mikor már langyosra hültek,csokival lecsurgatjuk.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Horváth Ágnes 2013 november 24

A töltelék hozzávalói közt nem szerepel sem a keményítő sem a vaj.

0/10 Horváth Ágnes 2013 november 24

Bocs,nem láttam végig a hozzávalókat.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*