Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » Vaníliás - csokis-diós szelet

felvitel dátuma: 2018-11-01 22:16:26       mai nézettség: 2       nézettség: 575
részletes recept
Vaníliás - csokis-diós szelet
Hozzávalók 8 személyre:

30 dkg finomliszt
1 csg. sütőpor
18 dkg kristálycukor
22,5 dkg vaj
6 db tojássárgája
A tepsi(25×39 cm) 

A töltelékhez:
8-10 evőkanál baracklekvár
20 dkg csokoládé
30 dkg darát dió
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1 csg. főzni való csokoládé ízű pudingpor
6 gr sütőpor
0,5 dl rum
3 dl tejföl 20°%-os
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor

A vaníliás krémhez:
2 csg. vanília ízű pudingpor
5 dl tej
12 dkg kristálycukor
2 csg. vaníliás cukor
25 dkg vaj

A tetejére:
5 dkg tortadara

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk.
Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
A baracklekvárral megkenjük.
A töltelékhez való csokoládét lereszeljük.
A dióvll, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk..
A rummal, a tejföllel összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot.
Óvatosan bele forgatjuk csokoládés-diós- masszához.
A lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fok, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig megsütjük.
A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük.
A vajat kihabosítjuk és a masszához keverjük.
A kihűlt tésztára kenjük.
Tortadarával megszórjuk.
Nagyon finom süti.

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*