30 dkg finomliszt
1 csg. sütőpor
18 dkg kristálycukor
22,5 dkg vaj
6 db tojássárgája
A tepsi(25×39 cm)
A töltelékhez:
8-10 evőkanál baracklekvár
20 dkg csokoládé
30 dkg darát dió
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1 csg. főzni való csokoládé ízű pudingpor
6 gr sütőpor
0,5 dl rum
3 dl tejföl 20°%-os
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
A vaníliás krémhez:
2 csg. vanília ízű pudingpor
5 dl tej
12 dkg kristálycukor
2 csg. vaníliás cukor
25 dkg vaj
A tetejére:
5 dkg tortadara
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk.
Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
A baracklekvárral megkenjük.
A töltelékhez való csokoládét lereszeljük.
A dióvll, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk..
A rummal, a tejföllel összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot.
Óvatosan bele forgatjuk csokoládés-diós- masszához.
A lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fok, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig megsütjük.
A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük.
A vajat kihabosítjuk és a masszához keverjük.
A kihűlt tésztára kenjük.
Tortadarával megszórjuk.
Nagyon finom süti.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.