Arankám, köszi, ízleni fog nekünk is!
A piskótához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
1kávéskanál sütőpor
7 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor.
A krémhez: 3 zacskó vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál cukor
5 dkg margarin.
1/ 2 kg földieper
A tetejére: 1/ 2 liter tejszínhab, eper ízlés szerint.
Tészta: a tojásfehérjéket felverjük keményre, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, a tojássárgáját beletesszük, addig verjük, amíg halvány színű lesz, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet.Előmelegített sütőben megsütjük, hűtjük.
Krém: a pudingporokat elkeverjük tejjel, negyed órát állni hagyjuk.A megmaradt tejet felforraljuk, hozzákeverjük a pudingos tejet, keményre főzzük, majd belekeverjük a cukrot is. Hűlni hagyjuk.
A kihűlt tésztát hosszában elvágjuk, a krém háromnegyedét majd ez eper felét is rátesszük, befedjük a másik lappal, rákenjük a maradék krémet, rátesszük a tejszínhabot, díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.