Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Vaníliakrémes-epres piskóta

felvitel dátuma: 2013-05-27 07:22:15       mai nézettség: 1       nézettség: 1891
részletes recept
Vaníliakrémes-epres piskóta
Hozzávalók 8 személyre:

A piskótához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
1kávéskanál sütőpor
7 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor.

A krémhez: 3 zacskó vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál cukor
5 dkg margarin.
1/ 2 kg földieper
A tetejére: 1/ 2 liter tejszínhab, eper ízlés szerint.

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Tészta: a tojásfehérjéket felverjük keményre, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, a tojássárgáját beletesszük, addig verjük, amíg halvány színű lesz, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet.Előmelegített sütőben megsütjük, hűtjük.
Krém: a pudingporokat elkeverjük tejjel, negyed órát állni hagyjuk.A megmaradt tejet felforraljuk, hozzákeverjük a pudingos tejet, keményre főzzük, majd belekeverjük a cukrot is. Hűlni hagyjuk.
A kihűlt tésztát hosszában elvágjuk, a krém háromnegyedét majd ez eper felét is rátesszük, befedjük a másik lappal, rákenjük a maradék krémet, rátesszük a tejszínhabot, díszítjük.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2013 június 11

Arankám, köszi, ízleni fog nekünk is!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*