A tésztához:
6 tojás
3-3 ek. sima és rétesliszt
6 ek. cukor
1/2 cs. sütőpor
A krémhez:
6 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
5 dkg margarin
A bevonathoz
1 tojás fehérje
ca. 15-20 dkg porcukor
A hozzávalókból piskótát sütök. A tojás sárgáját alaposan kikeverem a cukorral, hozzá szitálom a sütőporral elkevert lisztet. Felverem a tojás fehérjét kemény habbá, óvatosan a masszához keverem. Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 30 perc alatt megsütöm a piskótát.
A tejből a vaníliás pudingporból krémet főzök, amikor besűrüsödött megcukrozom 5 dkg cukorral. Hagyom kihűlni. Közben a margarint a maradék cukorral kikeverem. Amikor a puding kihűlt öszekeverem a cukros vajjal. Ezzel a krémmel megtöltöm a tortát.
A bevonathoz a tojásfehérjét kemény habbá verem, és a porcukorral sűrű masszát készítek. Ezzel vonom be a tortát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.