5 dl tej
2 tojássárgája
1 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor (nádcukorral helyettesítettem)
Kevés tejet elkeverunk a tojások sárgájával és a liszttel. A maradék tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, a cukorral, és hozzáontjuk a kikevert tejet. Surure fozzuk, levesszuk a tuzrol, és fagylaltgépben addig forgatjuk, amíg megfagy. Ha nincs fagyigépunk, akkor megvárjuk, míg kihul és betesszuk a fagyasztóba. Kis formákba rakjuk, babapiskótával is tálalhatjuk.
A receptet Horváth Ildikó és Szabó Sándorné Sutemények és torták címu konyvében találtam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.