50 dkg. liszt
25 dkg. vaj
2dkg. élesztő
50 ml tej
4 tojássárga
5 dkg porcukor
Töltelék:
4 tojásfehérje
30 dkg. porcukor
15 dkg darált dió
1 kk gyenge ecet
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk és a többi összetevővel összegyúrjuk, letakarjuk és langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük.
Ez alatt elkészítjük a tölteléket.
A tojásfehérjét a pocukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az ecetet, elkeverjük.
A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk és 2 mm. vastagra nyújtjuk.
Megkenjük a tojáshabbal, megszórjuk dióval, felcsavarjuk mint a bejglit és vizes késsel 2 cm-es szeletekre vágjuk.
Sütőpapíron sütjük kb. 25 percig.
Ajánlatos a lapokat egymás után kinyújtani és felcsavarni, amíg a másik sül hideg helyre tenni.
Így könnyebb szeletelni és nem kel túlságosan el a tészta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.