A tojások sárgáját kikavarjuk a többi hozzávalóval, majd a végén óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéből vert habot. 23 cm-es tortaformában sütjük.
Jobb, ha a formánk alját már sütés előtt kivesszük, és sütőpapirra helyezve a formát, beleöntjük a masszánkat.
Ha megsült (kb. 30 perc 180 fokon) akkor csak átforditjuk a formánkat és ki tud menni a gőz.
A formában hagyjuk kihűlni a tésztát, és ha kihűlt kikaparjuk egy kanállal a belsejét, s szétmorzsolva félretesszük.
A mélyedésbe teszünk egy kicsit a krémből, banánokat helyezünk bele, és ráhalmozzuk a maradék krémet, majd befedjük a félretett morzsalékkal, és kész is a kis vakondunk túrása. Nálunk nagy kedvenc lett.
Krém: a tejszinhabba csokireszeléket keverünk
Én az utóbbi időben vaniliapudinggal vonom be a banánok alatt, és igy sokkal pikánsabb, izletesebb a torta. Próbáljátok ki igy is.
Jó étvágyat kivánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.