Kár, hogy mostanában nem raksz föl új recepteket! Visszajárok ugyan a régiekért, de jó lenne néhány új is...
- 50 dkg sertéstarja
- 2 tojás
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- zsemlemorzsa
- só, bors, curry por
- 1 ek olaj a sütéshez
Ez eredetileg egy Frank Júlia recept, de átalakítottuk AMC főzési technikára, ezért tér a hozzávalók mennyisége is.
A tarját szeletelem, a tojásokat felverem a fűszerekkel. A hússzeleteket egyenként megforgatom a zsemlemorzsában és jól kiklopfolom.
Közben előmelegítek egy 2,5 l-es, 24 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig és beleöntöm az evőkanálnyi olajat. A hússzeleteket egyenkénr megmártom a fűszeres tojásban és hirtelen mindkát oldalukon megsütöm őket. Ha marad ki a fűszeres tojásból, azt is az edénybe öntöm. A kisült szeleteket tányérra szedem, a visszamaradt pecsenye szaftot pedig felengedem a borral, beleöntöm a tejfölt és a tejszínt is, ha szükséges, még fűszerezem, majd beleteszem a kisült hússzeleteket a mártásba. Lefedem és kb. 5 percig párolom.
Leveszem az ételt a Navigenióról és félreteszem, elkészítem a száraztészta köretet.
A szükséges mennyiségű száraz tésztát egy 3 l-es AMC edénybe öntöm, annyi vízzel engedem föl, hogy ellepje. Sózom, ráteszem a fedőt és kb 8 percig főzöm. A tésztát nem kell leöblíteni, teljesen fölszívja a vízmennyiséget és sokkal finomabb, mint a hagyományos főzési technikával készült tészta.
A húnak olyan puhának kell lennie, hogy villával, kés nélkül is fogyasztható legyen!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.